Winkelwagen

Wat houdt de volle maan in?
Op het moment dat het nacht is of avond wordt is de maan gaan schijnen. Wanneer de volle maan schijnt, valt de verlichte helft van de maan samen met de helft die naar de aarde toegekeerd staat, vanaf de aarde kan je dan zien dat de maan volledig rond is.

De volle maan komt in veel verhalen van religies en culturen terug, iedere religie en cultuur heeft wel zijn eigen visie op de maan, hierdoor weten we niet goed of een verhaal een broodje-aap verhaal is of juist een feit. De maan heeft natuurlijk ook zijn eigen rol in de natuur. Zo dachten we altijd dat slapen en de volle maan alleen iets met elkaar te maken hadden in deze mythische verhalen, toch zijn onderzoekers er onlangs achtergelopen dat de maan en slapen wel degelijk iets met elkaar te maken hebben.

De gedachte/energie achter de volle maan
Bij de maan en de zon moeten we denken aan energie, het yin-yang energie. Het yin is de maan en yang is de zon, net zoals dat het yin de schaduw is en het yang het licht.
Yin is meer zwart, koud, stevig, vrouwelijk, naar binnen gekeerd en op de aarde gericht. Yang is het tegenovergestelde meer wit, warm, bewegelijk, licht, mannelijk, open en naar de hemel toegekeerd. Ieder mens heeft Yin en Yang energie nodig om optimaal te functioneren en een goede energiebalans te hebben, dit zorgt ervoor dat je je lekkerder voelt en je gezondheid verbeterd.

Bij de volle maan kunnen we ook het beste denken aan het concept yin-yang. De yin-energie trekt tijdens volle maan het hardst aan het water op aarde (denk aan de zee: eb en vloed). Omdat je grotendeels (70%) uit water bestaat, zal je rond deze periode sneller emoties op voelen komen.
In 2014 publiceerden Zweedse onderzoekers een onderzoek. Deze onderzoekers lieten proefpersonen een paar nachten doorbrengen in kamers zonder ramen. Hierdoor voorkwamen de onderzoekers dat licht invloed had op hun proefpersonen. Door die nachten te analyseren, ontdekten ze dat de proefpersonen gemiddeld 5 minuten langer erover deden om in slaap te komen en 20 minuten korter slapen tijdens de volle maan schijnt.

Het verschil in slapen met de volle maan en zonder de volle maan
Twee dagen na en twee dagen voor de volle maan is een actieve fase waarin veel emoties naar boven worden gehaald en je vol met energie zit. Door deze energie kan je een slechtere nachtrust hebben, dromen die intenser zijn, onrustigheid en slaapwandelen dan die die je bij een normale nachtrust ervaart. Hierdoor kunnen we overdag niet goed zijn uitgerust, snel boos, bang of verdrietig en licht prikkelbaar zijn. Sommige mensen slapen anders, niet slechter, maar ook hier kan onrust van invloed zijn.
De maan maakt dus de mens energieker dan normaal en dit kan in nadelen zijn van je nachtrust.

Chat openen
1
Hoi hoi!👋

Waarmee kan ik je helpen?😃